Ötlet karácsonyra: Villanykörte hóember

21 dec
Már egy ideje tervben volt, hogy hóembert készítsek villanykörtéből, de vagy nyáron égett ki a villanykörte, amikor nem volt hozzá hangulatom, vagy épp mással voltam elfoglalva. A minap épp találtam egy kidobott villanykörtét és megmentettem. Természetesen használt villanykörtéből is el lehet készíteni, de én inkább az újrahasznosítás elvét részesítem előnyben. A villanykörte hóember elkészítése nagyon... Olvasd tovább »

Grafikus tábla huzat

22 nov
Grafikus tábla huzatot varrtam. Ez több okból is nagy dolgot jelent számomra: 1. még nem varrtam soha semmit szabásmintával, 2. gép nélkül, kézzel varrtam a teljes huzatot. Akkor vegyük sorra! Van egy grafikus táblám, ami nagyon a szívemhez nőtt az évek során. Sajnos mikor nem használtam, mindig vissza kellett tenni a kis szivacs zsákocskájába, hogy... Olvasd tovább »

Fürdőszobai dekoráció

11 okt
Egy ideje gyűjtöm a papírkarikákat, hogy majd egyszer újrahasznosítsam és készítsek egy hatalmas papírvirágot belőlük. A magasabb papírkarikák, mivel kilógtak a többiek közül (hosszúságuk miatt), felkerültek a fürdőszobai lámpa tartójára. Volt bennük valami megkapó, ahogy ott felsorakoztak. Olyanok voltak, mint valami gyárkémények. Mégis hiányzott belőlük valami plusz. Illetve nem is belőlük, hanem a fürdőszobából a... Olvasd tovább »

Függő

10 sze
Régóta készülök elkészíteni ezt a függőt, márcsak azért is, mert a nyár elején turkáltam ezt az anyagot – eleve úgy hoztam el, hogy majd jól szétszabdalom és készítek belőle szép dolgokat. Nos, egyelőre ez a függő készült el a szoknya anyagából. Kézzel varrtam, majd kifordítottam, aztán bajban voltam, hogy hol hagyjam ki a rést a... Olvasd tovább »

Virágos kitűző

5 aug
Még a télen, a legelején, próbálkoztam kitűzők meg hajbavalók készítésével. Mivel mostanában nem szakítok időt az ilyen jellegű kreatívoskodásra, aminek megmutatható eredménye születne, ezért úgy döntöttem, hogy megmutatok néhány olyan munkát, amiket télen készítettem. Ez a kitűző a második horgolásos próbálkozásom eredménye. Szerettem a munkafolyamatot, viszonylag egyszerű a mintája és gyorsan ellehet készíteni. Kitűzőként, hajban... Olvasd tovább »

Poháralátét

2 jul
Hétvégén poháralátétet varrtam saját használatra, a vállalkozásunk logójával. Eredetileg filcből lett volna az alapja, csak sajnos nem volt itthon elegendő fehér színű filc, ezért egy szőtt anyagot eredetileg törülköző használtam alapként. Azt gondoltam, hogy az anyag bomlani fog, ezért körbe kell varrjam, csak azzal nem számoltam, hogy esetleg kis rojtok fognak megjelenni a szélén… úgyhogy... Olvasd tovább »

Kalocsai mintás blúz

24 jún
Mostanában nagy divat a kalocsai minta, legyen az hímzés, festés vagy bármilyen technika, amivel el lehet készíteni ezeket a gyönyörű szép virágokat. Régen tetszenek nekem is a kalocsai motívumok, nemcsak azért mert színesek, hanem azért is mert egy kis időt életemben abban a városban töltöttem. Tehát nem volt kérdéses, hogy majd egyszer én is fogok... Olvasd tovább »