Ötlet karácsonyra: Villanykörte hóember

21 dec
Már egy ideje tervben volt, hogy hóembert készítsek villanykörtéből, de vagy nyáron égett ki a villanykörte, amikor nem volt hozzá hangulatom, vagy épp mással voltam elfoglalva. A minap épp találtam egy kidobott villanykörtét és megmentettem. Természetesen használt villanykörtéből is el lehet készíteni, de én inkább az újrahasznosítás elvét részesítem előnyben. A villanykörte hóember elkészítése nagyon... Olvasd tovább »

Fürdőszobai dekoráció

11 okt
Egy ideje gyűjtöm a papírkarikákat, hogy majd egyszer újrahasznosítsam és készítsek egy hatalmas papírvirágot belőlük. A magasabb papírkarikák, mivel kilógtak a többiek közül (hosszúságuk miatt), felkerültek a fürdőszobai lámpa tartójára. Volt bennük valami megkapó, ahogy ott felsorakoztak. Olyanok voltak, mint valami gyárkémények. Mégis hiányzott belőlük valami plusz. Illetve nem is belőlük, hanem a fürdőszobából a... Olvasd tovább »

Csónak kövekkel

20 jún
Még mindig kőfestés a téma nálunk. Az alábbi csónakhoz kell egy unokatestvér, aki bőven megvan áldva rajztehetséggel, kell esős idő, egy üres pástétomos doboz és egy papír ernyő. Mivel esős volt az idő, amikor az unokatesóm meglátogatott, kövek festésének fogott. Nagyon tetszettek amiket készített, ezért lelakkoztam, mert eredetileg a virágaim közé szerettem volna kitenni, és... Olvasd tovább »

Festegetős délután

28 máj
Esős, hideg vasárnap délután mit is csinálhatna az ember lánya jobbat, minthogy fog egy ecsetet, festéket és alkot. Természetesen ez csak egy tipp a sok kreatív ötlet közül. Hogy összekössem a kellemeset a hasznossal, cserepeket festettem. Még januárban beszúrtam néhány mandarin magot a földbe, kíváncsiságból. Csodák csodájára (vagy nem), kikelt az egész így lett 5... Olvasd tovább »

Éjjeli lámpa

29 ápr
Még tavaly nyáron lomiztam egy érdekes formájú éjjeli lámpát. Már akkor eldöntöttem, hogy festeni fogom, de azt nem hogy milyen díszítéssel. Volt egy virág motívum, ami akkoriban nagyon tetszett, így rárajzoltam és akrillal ráfestettem. A probléma csak az volt, hogy a virágok olyan kevés felületet takartak, hogy amikor a lámpa világított, egyáltalán nem volt színes... Olvasd tovább »

Virágos virágváza

9 ápr
Tojásfestés helyett én (üdítős)üveget festettem, és vázát készítettem decoupage technikával. Első ilyen próbálkozásom, nekem nagyon tetszik. Bár utólag ugrott be, hogy a virág váza miért kell virágos legyen? Sima tavaszi dekorációként is használható, nem feltétlenül kell bele virág. De majd azzal is kipróbálom, mikor a házak tetejéről elolvad a hó, és végre tavasz lesz kint... Olvasd tovább »

Virágos kép

27 jan
Karácsonyra készítettem ezt a festett képet. Sajnos nagyon kevés időm volt az elkészítésére, ezért is vannak benne kisebb-nagyobb hibák, amikkel nem vagyok kibékülve. Az első ilyen festett “megmozdulásom” volt, amiből nagyon sokat tanultam. A legnagyobb tanulság számomra az, a fát először le kell alapozni valamilyen színnel, másképp nagyon bezavar a közepén a sötét kör. Másodsorban... Olvasd tovább »