Poháralátét

2 jul
Hétvégén poháralátétet varrtam saját használatra, a vállalkozásunk logójával. Eredetileg filcből lett volna az alapja, csak sajnos nem volt itthon elegendő fehér színű filc, ezért egy szőtt anyagot eredetileg törülköző használtam alapként. Azt gondoltam, hogy az anyag bomlani fog, ezért körbe kell varrjam, csak azzal nem számoltam, hogy esetleg kis rojtok fognak megjelenni a szélén… úgyhogy... Olvasd tovább »

Kép a falon

14 már
Elkészült! Tavaszi hangulatot szerettem volna becsempészni a szobánkba, így kitaláltam, hogy a fehér képkeret és a madárkák a legideálisabb megoldás. Valamiért nagyon tetszenek a fehér képkeretek és ezek a letisztult madaras formák. Adott volt egy barna színű képkeret, amit a párom spray-el fehérre fújt. Gyönyörű lett már csak úgy önmagában is. Én meg varrtam, írtam,... Olvasd tovább »

Angry Birds láz

5 feb
Igen, szeretem az Angry Birds-öt, nemcsak a játékot, hanem minden ötletes dolgot, amit ennek kapcsán ki lehet találni. Például az Angry Birds-ös szakácskönyvet. Elkészítettem, nekem tetszik. Talán a csőrénél körvonalazni kellett volna feketével, mert így túlságosan beleolvad a sárga a fehérbe. Lehet használni, mint kulcstartó, kitűző, függő, de akár még játékszerként is elképzelem kisbabáknak, mert... Olvasd tovább »

Virágos hajbavaló

29 jan
Nagyon könnyű elkészíteni ezt a filc virágocskát. Első lépésként vágunk egy 5cm átmérőjű kört, amelyet körkörösen bevagdosunk a közepéig (legyen legalább 0,5 cm a csík). Utána felcsavarjuk, a végét behajtjuk és felvarrjuk. A zöld színű filcből kis zöld levelecskéket vágunk és hozzávarrjuk a virághoz. Majd az egész virágot rávarrjuk vagy ráragasztjuk egy hajtűre. Ilyen egyszerű!... Olvasd tovább »

Tűspárna

29 jan
Elkészítettem, mert szükségem volt rá. Még sosem volt saját tűspárnám, és elhatároztam, hogy készítek egyet. Az egész munkának elsősorban a kísérletezés volt a célja. Szerettem volna látni, hogy milyen típusú cérna és varrás illik egyes helyekre. A kis szívecske a közepén a... Olvasd tovább »

Baglyos notesz

20 jan
Első filcből készült művem egy bagoly lett, amit a Viktart blogján található gyönyörű szép huhogányosok ihlettek. Azt tudni kell, hogy még soha életemben nem varrtam filcre, és a díszgombokkal sem dolgoztam ezelőtt. Viktart hirdetett egy versenyt, amiről lekéstem és úgy gondoltam, hogy majd elkészítem én a nyereményt. Ez lett... Olvasd tovább »