Kalocsai mintás blúz

24 jún
Mostanában nagy divat a kalocsai minta, legyen az hímzés, festés vagy bármilyen technika, amivel el lehet készíteni ezeket a gyönyörű szép virágokat. Régen tetszenek nekem is a kalocsai motívumok, nemcsak azért mert színesek, hanem azért is mert egy kis időt életemben abban a városban töltöttem. Tehát nem volt kérdéses, hogy majd egyszer én is fogok... Olvasd tovább »

Minta táskára

3 ápr
A táska adott volt, de kellett rá valami plusz. Először valami filc-es virágos díszt képzeltem el, de aztán rábukkantam erre az egyszerű, de mégis gyönyörű mintára. Nem bírtam ellenállni, az utóbbi mellett döntöttem. Rajzoltam, varrtam, ez lett belőle. Várom a melegebb időket, hogy használhassam is.... Olvasd tovább »

Színes róka

5 már
Van nekünk egy színes róka nevű projektünk, aminek nagyon tetszenek a színei. Beszereztem a hozzávaló cérnákat és “életre is keltettem” a rókánkat. Egyelőre egy mini párnaszerűség lett belőle, de foly. köv. ha majd lesz ötletünk, hogy mire készíthetném el, hogy használható is... Olvasd tovább »

Függő szülinapra

22 feb
Anyumnak készítettem szülinapjára ezt a függőt – illetve én annak nevezem, de lehet akár kulcstartó is. Első hímzett munkám. A függő ötletét, a szöveget és annak formáját Évi munkái ihlették. Sajnos túl pici volt a felület és sok a betű A másik felére magyaros kompoziciót terveztem, nemegészen úgy, ahogy sikerült, de már tudom, hogy a... Olvasd tovább »