Ötlet karácsonyra: Villanykörte hóember

21 dec

Villanykörte hóember - tüsszentéseim

Már egy ideje tervben volt, hogy hóembert készítsek villanykörtéből, de vagy nyáron égett ki a villanykörte, amikor nem volt hozzá hangulatom, vagy épp mással voltam elfoglalva. A minap épp találtam egy kidobott villanykörtét és megmentettem. Természetesen használt villanykörtéből is el lehet készíteni, de én inkább az újrahasznosítás elvét részesítem előnyben.

A villanykörte hóember elkészítése nagyon egyszerű: az alakja ugye adott, csak festékek kellenek hozzá. Az alapozást én akrillal végeztem. Fontos, hogy kétszer, akár háromszor is fessük le, csak így nem lesz a végeredmény csíkos, és csak így fogja elfedni teljesen az üveg felületet. Alapozás után jöhet a díszítés, ez már mindenki saját fantáziájára van bízva. Lehet használni gombokat, kis faágacskákat a díszítéshez, az elegánsabb hatás kedvéért még akár csillámport is szórhatunk rá. Festés után akár fel is lehet öltöztetni a hóembert. Én elővettem a minimális horgolási tudásom és készítettem neki egy körbetekerhetős “végtelen” sálat meg egy meleg sapkát, ami ugyan egy picit kicsire sikeredett, de így is szereti hordani. :) Tökéletes dísz a karácsonyi hangulathoz. Karácsonyfára is használható, ha a tetejét megcsomózzuk egy madzaggal.

Ti már készítettetek hasonló karácsonyi díszt? Ha van kedvetek, írjátok le hozzászólásban, hogy milyen lett a végeredmény! Mentsük meg a kiégett (hagyományos) villanykörtéket, márcsak az elegáns formájuk miatt. :) Nemcsak hóembert lehet készíteni belőlük, festett virágocskákkal/más formákkal is szép dekoráció lehet belőlük.

Villanykörte hóember - tüsszentéseim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.