Grafikus tábla huzat

22 nov
Grafikus tábla huzatot varrtam. Ez több okból is nagy dolgot jelent számomra: 1. még nem varrtam soha semmit szabásmintával, 2. gép nélkül, kézzel varrtam a teljes huzatot. Akkor vegyük sorra! Van egy grafikus táblám, ami nagyon a szívemhez nőtt az évek során. Sajnos mikor nem használtam, mindig vissza kellett tenni a kis szivacs zsákocskájába, hogy... Olvasd tovább »

Függő

10 sze
Régóta készülök elkészíteni ezt a függőt, márcsak azért is, mert a nyár elején turkáltam ezt az anyagot – eleve úgy hoztam el, hogy majd jól szétszabdalom és készítek belőle szép dolgokat. Nos, egyelőre ez a függő készült el a szoknya anyagából. Kézzel varrtam, majd kifordítottam, aztán bajban voltam, hogy hol hagyjam ki a rést a... Olvasd tovább »

Poháralátét

2 jul
Hétvégén poháralátétet varrtam saját használatra, a vállalkozásunk logójával. Eredetileg filcből lett volna az alapja, csak sajnos nem volt itthon elegendő fehér színű filc, ezért egy szőtt anyagot eredetileg törülköző használtam alapként. Azt gondoltam, hogy az anyag bomlani fog, ezért körbe kell varrjam, csak azzal nem számoltam, hogy esetleg kis rojtok fognak megjelenni a szélén… úgyhogy... Olvasd tovább »