Új évi tervek

6 jan

Az új év beköszöntével, mint sokan mások terveket szövögetek az előttünk álló évre. Az utóbbi időben nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a blog sorsa, milyen irányba haladjon tovább. Egy évvel ezelőtt azon törtem a fejem, hogy milyen formában mutassam meg a nagyvilágnak a varrás közben született munkáimat.
Január végére elkészítettem a blogom, a designját, és elkezdtem írogatni a bejegyzéseket. Akkor még úgy gondoltam, hogy elsősorban azért teszem fel, hogy valahol lássam együtt, összegezve őket. Aztán telt az idő, sok kézműves blogot olvastam és úgy gondoltam, hogy ne csak ismerőseimnek, hanem másoknak is mutassam meg az általam készített dolgokat, talán valakinek ötletet is adok velük. Sokáig nem akartam a Facebookon regisztrálni, nem éreztem úgy, hogy ott lenne a helyem. Aztán egy nap mégis megtettem, és nem bántam meg azóta sem. Rengeteg kedves szót, biztatást kaptam, amit ezúton is köszönök nektek.

A nyár óta nem igazán varrtam dolgokat. Ennek is megvan az oka. Időközben úgy döntöttem, hogy a rajzolás világába szeretném beleásni magam. Szakmámból adódóan rajzzal is foglalkozom – logókat, grafikus elemeket tervezek. Úgy gondoltam, hogy ideje lenne kézzel-ceruzával is megtanulni rajzolni, hiszen addig inkább digitálisan rajzoltam. A vonalas rajzok tanulásával kezdtem először kézzel, majd digitálisan. Már néhányat ezek közül láthattatok a Facebookon is. Értelemszerűen nagyon sokat kell gyakorolnom míg eljutok egy felsőbb szintre, de egy percig sem bánom, hogy belefogtam. Egyelőre még nem tudom milyen irányba szeretnék elmenni a rajzolás területén, mert több rajz stílus is érdekel: a vonalas, a vázlatos, a minimál. Szeretem a vintage színvilágot, a minimál stílusban megrajzolt karaktereket. Egyértelműen a rajzolás az egyik fő érdeklődési területem. Nem mondanám magamat grafikus designernek, mert még sok más területtel is foglalkozok (lásd a rólam utolsó bekezdését). Azt tervezem, hogy a rajzaimat is megmutatom itt a blogon az olvasóimnak. Nemcsak konkrét rajzokat, hanem projekteket és azok fázisát is. A legtöbb rajzot nem egy projekthez, hanem gyakorlásképpen készítem. Nem szeretném, ha a gépemen maradnának, főként azért sem, mert fontosak számomra a visszajelzések. Remélem ezeket is olyan lelkesedéssel fogadjátok majd, mint a korábbi alkotásaimat.

Szilveszter

És akkor amit a 2013-as évre tervezek a blog szempontjából:

Először is egy hatalmas design cserét: letisztultabbat, átláthatóbbat, elegánsabbat. Meg azt hiszem ideje lenne megtervezzem a blog logóját is végre. Aztán bevezetni az új rajzolós kategóriákat – természetesen ez nem azt jelenti, hogy többet nem fogok varrni meg textillel dolgozni. Jó lenne folyamatosan és gyakrabban írni a blogra (ez függ a munkám mennyiségétől, de igyekszem. Azt tudni kell, hogy a tüsszentéseim inkább egy hobbi projekt, nem tudok rá sok időt szánni, de igyekezni fogok nem elhanyagolni.) Továbbra is szeretném az Ötletelős pénteket vezetni, egy picit módosítok majd a felépítésen, de a lényeg ugyanaz fog maradni. Talán új rovatokkal is fog bővülni a blog, ezt még nem jelenteném ki határozottan, majd eldől az idők során.

Szeretném körvonalazni a blog jellegét, amin egy éve gondolkodom. A tüsszentéseimet inkább kreatív blognak nevezném, ahol nemcsak az én munkáimból szemezgetettek, hanem azokból az ötletekből, ötletes alkotásokból, melyeken valamiért megakadt a szemem és úgy gondolom, hogy nektek is tetszene. Ez által szerintem betekintést nyerhettek az én kis világom egyik csücskébe.

Ilyen tervekkel vágok neki az új évnek. Remélem, hogy ebben az évben is sikerül egy kis fényt csempésznem a hétköznapjaitokba és sok szépséget mutathatok majd. Kívánom minden olvasómnak, hogy legyen egy sikeres, eredményekkel telített, szeretetben gazdag évetek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.