Dekorálj kávébabbal

8 nov

Forrás: midnightpoem.tumblr.com Sokan a kávét csak fogyasztásra alkalmasnak ismerik, főként az ízéért és az illatáért rajonganak érte. Pedig a kávébabban hatalmas potenciál rejlik, mármint ami a dekorálást illeti. Nemcsak asztali dekorációként használható fel, hanem ékszereket, sőt képeket is készíthetünk a kávébabot felhasználva. Az egészben az a jó, hogy bármilyen módon használjuk fel, az illatát megőrzi és akár illatosítóként is működik (már aki szereti a kávé illatát). Összegyűjtöttem néhány zseniális ötletet a kávébab különböző felhasználására. Lássuk hát, hogyan csempészhetünk egy kis izgalmas hangulatot a mindennapjainkba a kávéval, anélkül, hogy meginnánk. :)

Asztali dekoráció

Mi sem egyszerűbb mint egy átlátszó vázába vagy befőttesüvegbe rétegesen elhelyezni a kávébabot, paszuly- és kukoricaszemeket. Minél kontrasztosabb színeket válogatunk össze, a végeredmény annál szembetűnőbb lesz. Az igazán hangulatos hatásért mécsestartót is készíthetünk a pörkölt kávé felhasználásával: mindössze egy üvegtálkára és mécsesre van szükség. A gyertya meghitt fénye és a kávé illata kitűnő hangulat fokozó lehet az őszi vagy téli sötétebb napokon.

Kép a falon

Biztosan már találkoztál, főként hangulatos kávézókban, kávébabbal rajzolt képekkel. Miért ne csempészhetnéd be az ottani hangulatot lakásodba? Az eljárás nagyon egyszerű: fogod a kávébabokat és miután megrajzoltad a kívánt formát egy kartonpapírra, ráragasztod őket. A hatás kedvéért a képkeretet is teleragaszthatod babokkal. Egy kis gipsz felhasználásával akár 3D-s rajzot is készíthetsz: beleszurkálod a kávédarabokat és a tárgyakat. Nekem nagyon tetszik az alábbi fotó, mely ezzel az eljárással készült. Viszont nem tudom a gipsz mennyire tartja meg a kávéscsészét, még akkor is, ha csak fele van beillesztve. Ha lenne egy saját kávézóm, egész biztos készítenék ilyen jellegű képeket. 😀

Ékszerek

A kávébab ékszernek sem utolsó. Olyan apró, mint egy gyöngyszem és még természetes is. Nagyon egzotikus hatást lehet elérni egy kávébabos karkötővel, nyaklánccal vagy fülbevalóval. Az biztos, hogy feldobja a viseletünket. Információim szerint mielőtt felfűzzük a kávészemeket, először vízálló átlátszó lakkal le kell lakkozni őket. Ezáltal elkerülhetjük, hogy összekoszolja például a fehér ingünket.

Mindennapi tárgyak díszítőeleme

Feldobja az irodaasztalod hangulatát, ha az átlátszó ceruzatartóba pörkölt kávébabot öntesz. Nemcsak a látvány fog lenyűgözni, hanem a finom illat is. Ha szeretsz újrahasznosítani dolgokat, ajánlom figyelmedbe az alábbi fotón látható poháralátétet, mely egy régi CD-ből és kávébabból készült.

+ Néhány bónusz ötlet

Nagyon tetszenek kár lett volna kihagyni őket. Ragasztással készültek, egy már előre elkészített formára. Ezzel a technikával mindenféle függő és álló díszt elkészíthetsz, melyek egész biztos fel fogják dobni a lakás hangulatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.