Gombos karkötő

14 feb
Pinteresten láttam ehhez hasonló karkötőt, más színekkel, más gombokkal. Felkeltette a fantáziámat, úgyhogy neki is láttam meghorgolni az alapot. Miután kész lett, felvarrtam a gombokat. A lényeg az volt, hogy a két szín merőben eltérő kontrasztú legyen, de ugyanakkor passzoljon is egymáshoz. A két végét is gombbal rögzítettem egymáshoz, így könnyen állítható a kar mérete... Olvasd tovább »

Fülbevaló PET-palackból

31 jan
Nem kell a kiürült vizes palack egyenesen a szemétbe végezze! Készíts belőle ékszert! Minimális munkával és egy kis időráfordítással elkészítheted saját PET-palackos fülbevalódat. Nem kell más hozzá, csak a palack, olló, gyertya, gyufa, tű és fülbevaló alap. Fogd a palackot és vágj belőle kis kocka vagy kör formákat. A szélüket gyertya felett tartva olvaszd meg,... Olvasd tovább »

Virágos hajbavaló

29 jan
Nagyon könnyű elkészíteni ezt a filc virágocskát. Első lépésként vágunk egy 5cm átmérőjű kört, amelyet körkörösen bevagdosunk a közepéig (legyen legalább 0,5 cm a csík). Utána felcsavarjuk, a végét behajtjuk és felvarrjuk. A zöld színű filcből kis zöld levelecskéket vágunk és hozzávarrjuk a virághoz. Majd az egész virágot rávarrjuk vagy ráragasztjuk egy hajtűre. Ilyen egyszerű!... Olvasd tovább »