Téli képeslap – illusztráció

3 jan
Az alábbiakban a vállalkozásunk idei újévi képeslapját fogom bemutatni. Szeretek illusztrációkat, karaktereket rajzolni, ez a legkomplexebb és az első ilyen jellegű munkám, ahol nemcsak egy karaktert mutatok be, hanem egy egész történetet. Egy kisváros téli mindennapjainak történéseit, hangulatát próbáltam belecsempészni az illusztrációba, természetesen mindezt vintage (retro) stílusban. Hóhullás, hóemberépítés, korcsolyázás, feldíszített fenyőfa, házak, havas fenyőfák, kiskutya égősor csempészése közben. Ezzel kívántunk az ügyfeleknek boldog új évet. Kiemeltem az illusztrációból néhány részletet is, az alábbiakban azok is megtekinthetők, meg a digitalizálást... Olvasd tovább »

Magyaros karácsony

25 dec
Már novemberben jött az ötlet, hogy milyen lenne egy magyaros karácsony? Lehet kissé szokatlan ez a párosítás, viszont szerintem működik. Végül is a színek eleve adottak, már csak a megfelelő motívumokat kellett megtalálni az ötlethez. Tanulmányozva a magyar virágmintás motívumokat, rájöttem, hogy viszonylag sok olyan formát lehet találni köztük, ami a karácsonyra emlékeztet: szív, magyal, gyertyaláng,... Olvasd tovább »

Ötlet karácsonyra: Villanykörte hóember

21 dec
Már egy ideje tervben volt, hogy hóembert készítsek villanykörtéből, de vagy nyáron égett ki a villanykörte, amikor nem volt hozzá hangulatom, vagy épp mással voltam elfoglalva. A minap épp találtam egy kidobott villanykörtét és megmentettem. Természetesen használt villanykörtéből is el lehet készíteni, de én inkább az újrahasznosítás elvét részesítem előnyben. A villanykörte hóember elkészítése nagyon... Olvasd tovább »

Képeslapok karácsonyra

23 dec
Az utóbbi hónapban egy időre elvoltam tűnve, mert nagyon sok munkám volt. Rengeteg karácsonyi és újévi képeslapot készítettem. Ezekből szeretnék mutatni nektek néhányat, hogy lássátok mivel foglalkoztam. Ezekkel kívánok minden kedves olvasómnak Örömteli Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új... Olvasd tovább »

Last minute karácsonyi ajándékok – Ötletelős péntek #11

21 dec
Aki még nem döntötte el, vagy nem is tudja mit szeretne ajándékozni karácsonyra a szeretteinek, ismerőseinek, az nézzen körül a lenti ötletek között. Az ajándékok mind elkészíthetők saját kezűleg, csak türelem és elszántság szükséges hozzá, na meg néhány alapanyag. 1. Személyesített bögre Gyorsan elkészíthető ez az ajándék. Csak egy fehér vagy bármilyen színű bögre szükséges... Olvasd tovább »

Karácsonyfa változatok – mi mindenből készíthetjük el?

20 dec
Vannak akiknek elképzelhetetlen a karácsony élő fenyőfa nélkül. Mások viszont épp ellenkezőleg, környezetvédelmi vagy egyéb okok miatt, nem szeretnének élő fenyőfát díszíteni az ünnepre. Számukra maradnak az alternatív megoldások, amelyek száma a végtelenre rúg. Összegyűjtöttem néhány ötletet alternatív karácsonyfákra. Találtok majd köztük fából készült alkotásokat, vagy éppen kesztyűkből, filcből sőt üvegpalackokból készítetteket is. A gyűjteményt... Olvasd tovább »

Papírdíszek karácsonyra

19 dec
Újabb karácsonyi bejegyzés, melyet a tervek szerint még sok hasonló fog követni. Úgy gondolom a Karácsony az az esemény, melyet a nagy készülődés, ötletelés előz meg. Ilyenkor, szerintem vagyunk ezzel így jónéhányan, keresünk kutatunk nemcsak a legszebb ajándékötlet után, hanem a legkreatívabb dekorációs ötletek után is. Nagyon sok minden felgyűl egy-egy ilyen nézegetős, keresgélős időszak... Olvasd tovább »

Ötletelős péntek #10

14 dec
Még bő egy hét van karácsonyig, és ezenkívül még addig lesz egy Ötletelős péntek. A mai alkalommal olyan ötleteket választottam, melyeket a lakás karácsonyi dekorálásához használhattok majd fel. Főként inspirációkat gyűjtöttem össze, így csak egy pontban lesz majd tutorial. Nézelődjetek, próbáljátok ki, és varázsoljátok hangulatossá karácsonyra az otthonotokat. 1. Karácsonyi mécsestartó Az egyik kedvencem, annyira... Olvasd tovább »