Őszi hangulat a lakásban

5 okt

Őszi dekoráció

Ez a gyönyörű napsütéses őszi időjárás a legmegfelelőbb arra, hogy kimenjünk a természetbe, leveleket, ágakat, gyümölcsöket gyűjtsünk és feltöltődjünk energiával. Nagyon szeretem az őszt, a maga sajátos hangulatával együtt: a színeket, a hulló faleveleket, a gyümölcsök illatát és ízét, a napsütést, a ködös reggeleket, a hideg estéket, a sálakat és pulóvereket. A hétvégén azzal leszek elfoglalva többek közt, hogy egy kis őszi hangulatot csempésszek be a lakásba. Összegyűjtöttem néhány ötletet inspiráció gyanánt. Remélem nektek is sikerül majd meríteni belőlük.

A sütőtököket már összegyűjtöttük, ők az ajtó előtti őszi hangulatért felelősek. Ebben az évben egyáltalán nem ültettünk dísztököket, így most nem kerül be tök a lakásba (hacsak nem kapok ajándékba). Tetszenek nagyon a faleveles dekorációk, kedvencem a kanadai juharfa levele. A levelekkel csak annyi a gond, hogy nagyon hamar megszáradnak és gyakran kell cserélni. Az a jó a dekorációkban, hogy rengeteg dolgok fel lehet használni, kezdve régi kancsóktól,edényektől a gyümölcstartókig, befőttesüvegekig mindent.
A gesztenye még nem hull a fáról, remélem, hogy hamarosan szedhetünk. A gyertyák és a mécsesek különösen kiemelkedő szerepet kapnak az idén nálam, a rengeteg borús időt nagyon jól lehet ellensúlyozni velük – főként mikor rajzolás vagy szövegírás közben érkeznek az álommanók. Fenyőtobozok, őszi virágok szerepelnek még az összeállításomban. Különösen tetszik a madárijesztős fotó a hangulata miatt, és a fehér tökök piros-lila virágokkal körülvéve. Bár ősszel az élénk színek vannak hangsúlyban, úgy gondolom, hogy a fehér vagy az egyszínű dekoráció alap is jó választás lehet  a megfelelő színnel párosítva.  A galériában találtok ajtódíszt meg ajtó előtti dekorációkat is. Nézzetek körül, hátha találtok inspirációt magatoknak is! Ti mivel csempészitek be az őszi hangulatot a lakásba? Van olyan dolog/dekoráció amit minden évben elkészíttek?

A fotók kattintásra nőnek és a források is kattintással érhetők el!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.