Doboz hajlékonylemezből

15 nov
A hajlékonylemezek vagy flopilemezek kora egy ideje már letűnt, és ha te is használtad anno őket, biztos, hogy lapul valahol a fiókod mélyén egy két retro darab. Ha sajnálod kidobni őket, hasznosítsd újra (mégcsak kockának sem kell lenned hozzá). Jobbnál jobb ötleteket lehet találni, melyek a flopilemezek újrahasznosítását tűzték ki célul. Lehet készíteni belőlük például... Olvasd tovább »

Dekorálj kávébabbal

8 nov
Sokan a kávét csak fogyasztásra alkalmasnak ismerik, főként az ízéért és az illatáért rajonganak érte. Pedig a kávébabban hatalmas potenciál rejlik, mármint ami a dekorálást illeti. Nemcsak asztali dekorációként használható fel, hanem ékszereket, sőt képeket is készíthetünk a kávébabot felhasználva. Az egészben az a jó, hogy bármilyen módon használjuk fel, az illatát megőrzi és akár... Olvasd tovább »

Őszi hangulat a lakásban

5 okt
Ez a gyönyörű napsütéses őszi időjárás a legmegfelelőbb arra, hogy kimenjünk a természetbe, leveleket, ágakat, gyümölcsöket gyűjtsünk és feltöltődjünk energiával. Nagyon szeretem az őszt, a maga sajátos hangulatával együtt: a színeket, a hulló faleveleket, a gyümölcsök illatát és ízét, a napsütést, a ködös reggeleket, a hideg estéket, a sálakat és pulóvereket. A hétvégén azzal leszek... Olvasd tovább »

Előkészületek szilveszter éjszakájára – Ötletelős péntek #12

28 dec
Konfettik, arany színskála, csillogás, fények kavalkádja, pezsgő a szilveszter éjszakai ünneplés legjellemzőbb kellékei. Van aki szervezi van aki csak részt vesz, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát az új év fogadásán. Ezúttal nem én gyűjtöttem össze az ötleteket, hiszen találtam egy olyan cikket, amely nemcsak 5 szilveszteri saját készítésű ötletet mutat be, hanem 51-et.... Olvasd tovább »

Last minute karácsonyi ajándékok – Ötletelős péntek #11

21 dec
Aki még nem döntötte el, vagy nem is tudja mit szeretne ajándékozni karácsonyra a szeretteinek, ismerőseinek, az nézzen körül a lenti ötletek között. Az ajándékok mind elkészíthetők saját kezűleg, csak türelem és elszántság szükséges hozzá, na meg néhány alapanyag. 1. Személyesített bögre Gyorsan elkészíthető ez az ajándék. Csak egy fehér vagy bármilyen színű bögre szükséges... Olvasd tovább »

Ötletelős péntek #10

14 dec
Még bő egy hét van karácsonyig, és ezenkívül még addig lesz egy Ötletelős péntek. A mai alkalommal olyan ötleteket választottam, melyeket a lakás karácsonyi dekorálásához használhattok majd fel. Főként inspirációkat gyűjtöttem össze, így csak egy pontban lesz majd tutorial. Nézelődjetek, próbáljátok ki, és varázsoljátok hangulatossá karácsonyra az otthonotokat. 1. Karácsonyi mécsestartó Az egyik kedvencem, annyira... Olvasd tovább »

Ötletelős péntek #9

7 dec
Végre az igazi tél is eljött, mindent beborított a fehér hó. Ma a kinti időjáráshoz igazodva hóembereket hoztam nektek különböző technikákkal elkészítve. Ugyanakkor találtok még ötletet papír fenyőfa elkészítéséhez és az ajándékok becsomagolásához szükséges masni elkészítéséhez is. 1. Hóember kupakokból Nagyon egyszerű az elkészítése ennek a hóembernek: sörös vagy más üvegek kupakjai szükségesek hozzá, madzag... Olvasd tovább »

Ötletelős péntek #8

23 nov
Rohamosan közeledik az advent időszaka, ezért ma mutatok néhány ötletet, amelyek segítségével egyszerű, de mégis gyönyörű adventi naptárakat készíthettek a legkisebbeknek, de akár szeretteitek számára is. 1. Adventi naptár csipeszekből A csipeszes adventi naptárat nagyon egyszerűen el lehet készíteni, csupán facsipeszekre, ragasztóra, mintás fóliára és zsinórra lesz szükségünk. Majd az elkészítése után a csipeszek segítségével... Olvasd tovább »