Ötletelős péntek #1

5 okt

Többen kérdezitek tőlem, hogy honnan jönnek az ötletek egy-egy munka megvalósítása során. Már rég motoszkál a fejembe, hogy milyen formában is tegyem közzé azokat az inspirációkat, melyeket összegyűjtögettem, hogy majd egyszer elkészítsem őket. Nagyon sok anyagom van lementve és tudom, hogy ezeknek felét sem fogom elkészíteni a közeljövőben. Úgy döntöttem, hogy tovább adom az összegyűjtött ötleteket olvasóimnak, hátha valakinek segítségére lesznek, mikor épp inspiráció hiányban szenved. Ezentúl minden pénteken bemutatok 5 csináld magad ötletet, hogy ha kedvetek úgy tartja, hétvégén dolgozzatok belőle.

1. Mécsestartó faágakból

Roppant egyszerű elkészíteni ezt a romantikus hangulatú mécsestartót. Nem kell más hozzá, mint egy magasabb üveg pohár, gyertya, ragasztó és egy kis séta a legközelebbi erdőbe vagy parkba, ahol összegyűjtheted a száraz ágacskákat. Ezek után már csak rá kell kenni a ragasztót a pohárra és tetszés szerint ráilleszteni az ágakat. Borús, esős őszi napokon, majd a hideg téli napokon igazi vidám, romantikus hangulatot varázsolhatsz vele a lakásba.
Figyelem, nem ajánlatos a mécsest felügyelet nélkül hagyni.

Mécsestartó faágakból
Forrás: Pinterest

2. Fonott hajpánt régi pólóból

Biztos van régi, megunt pólód, amit szívesen kidobnál, vagy tartogatod mégvalamirejólesz alapon. Tény, hogy rengeteg dolgot lehet készíteni újrahasznosított pólóból. A következő tutoriálból megtanulhatsz fonott hajpántot készíteni. Csak a pólóra, ollóra meg tűre és cérnára lesz szükséged. Az utóbbiakra azért, hogy majd bevarrd a fonat végét. Az elkészítési módot megtalálod itt, a szöveg angol nyelven van, viszont nagyon részletesen el van magyarázva képekkel is.

Fonott hajpánt régi pólóból
Forrás: make it and love it

3. Tál csipketerítőből

Ezzel a csipketerítőből készült tállal még a nyár óta szemezgetek Évi blogján. Azóta is keresem az alkalmakat, hogy szert tegyek egy ennek a célnak megfelelő csipkére. Az elkészítési módja roppant egyszerű: szükséged lesz háztartási keményítőre, egy műanyag kisebb tálra és csipkére. Évi részletesen elmagyarázza a lépéseket itt.

Tál csipketerítőből
Forrás: Panelvidék

4. Színes medál

Medált szinte bármiből készíthetünk. Ezúttal mutatok nektek egy olyant, ami műanyagból és színes fonalakból készült. Ha ismeritek a stringart (cérnaművészet) technikáját, akkor könnyen fog menni. Viszont azoknak sem kell megijedni, akik nem készítettek még hasonló módszerrel dolgokat, mert az angol nyelvű tutorial mindent részletesen elmagyaráz. Szükséged lesz hozzá színes fonalakra és egy műanyag gyűrűre, aminek kivágod a közepét. (Nem tudom, hol lehet ilyesmit vásárolni, azt viszont igen, hogy talán az amit a mosogatókagylóba szoktak használni, hogy megakadályozza az eldugulást, megfelelne ennek a célnak). Az elkészítési módot itt találod meg, sok sok fotóval.

Színes medál
Forrás: Stealth & Aces

5. Táska megunt pólóból

Újabb megunt, kidobásra szánt pólós ötlet. Előnyben a pántos trikók és az ujjatlan pólók. Minimális varrástudománnyal könnyen válltáskát készíthetsz belőle. Szerintem nem kell feltétlenül varrógéppel varrni, megteszi a kézi varrás is, hiszen csak az alját kell levágd a pólónak. A részletes tutorialt itt találod meg.

Táska megunt pólóból
Forrás: Crafty nest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.