Doboz hajlékonylemezből

15 nov
A hajlékonylemezek vagy flopilemezek kora egy ideje már letűnt, és ha te is használtad anno őket, biztos, hogy lapul valahol a fiókod mélyén egy két retro darab. Ha sajnálod kidobni őket, hasznosítsd újra (mégcsak kockának sem kell lenned hozzá). Jobbnál jobb ötleteket lehet találni, melyek a flopilemezek újrahasznosítását tűzték ki célul. Lehet készíteni belőlük például... Olvasd tovább »

Régiségek új ruhában

28 nov
Meglátogattuk nagymamám szülőfaluját, ahol a dédszüleim egykori háza áll. A házban és körülötte, mintha megállt volna az idő. A tárgyak is olyan állapotban és ott vannak, ahol hagyták őket ezelőtt 10 éve. Sok szépség rejtőzik a házban, amelyek első ránézésre kidobni való szemétnek tűnnek. Én meg, aki mindig azt nézem, hogy mit hogyan lehetne újrahasznosítani,... Olvasd tovább »

Grafikus tábla huzat

22 nov
Grafikus tábla huzatot varrtam. Ez több okból is nagy dolgot jelent számomra: 1. még nem varrtam soha semmit szabásmintával, 2. gép nélkül, kézzel varrtam a teljes huzatot. Akkor vegyük sorra! Van egy grafikus táblám, ami nagyon a szívemhez nőtt az évek során. Sajnos mikor nem használtam, mindig vissza kellett tenni a kis szivacs zsákocskájába, hogy... Olvasd tovább »

Tökből tál

25 okt
Azt hiszem eljött az ideje, hogy megmutassam nektek, amit már olyan régen elkészítettem és amivel ennyit vártam – igazoltan. Az egész dolognak története van, hiszen én a nyár végéig azt sem tudtam, hogy a patisszon tököt meg lehet enni, és nemcsak dísztökként használják. Elhatároztam, hogy kipróbálom milyen fogyasztva. Igen ám, csak nagyon nehéz volt meghámozni,... Olvasd tovább »

Fürdőszobai dekoráció

11 okt
Egy ideje gyűjtöm a papírkarikákat, hogy majd egyszer újrahasznosítsam és készítsek egy hatalmas papírvirágot belőlük. A magasabb papírkarikák, mivel kilógtak a többiek közül (hosszúságuk miatt), felkerültek a fürdőszobai lámpa tartójára. Volt bennük valami megkapó, ahogy ott felsorakoztak. Olyanok voltak, mint valami gyárkémények. Mégis hiányzott belőlük valami plusz. Illetve nem is belőlük, hanem a fürdőszobából a... Olvasd tovább »

Üvegváza

23 ápr
Szeretek régi dolgok után kutakodni, olyanok után, amikben meglátom a szépséget. Hétvégén egy földterület kitakarításában segédkeztem, amikor a kezembe akadt ez a fura formájú üvegecske. Abban a pillanatban tudtam, hogy ezt bizony kár eldobni, jóleszvalamire alapon máris félretettem magamnak. Miután megmostam, kifertőtlenítettem, az volt vele a tervem, hogy valamit dekoráció gyanánt festek rá. Állt egy... Olvasd tovább »

Virágos virágváza

9 ápr
Tojásfestés helyett én (üdítős)üveget festettem, és vázát készítettem decoupage technikával. Első ilyen próbálkozásom, nekem nagyon tetszik. Bár utólag ugrott be, hogy a virág váza miért kell virágos legyen? Sima tavaszi dekorációként is használható, nem feltétlenül kell bele virág. De majd azzal is kipróbálom, mikor a házak tetejéről elolvad a hó, és végre tavasz lesz kint... Olvasd tovább »